kvant

Vad betyder kvant? Förklaring till kvant!

En kvant (fr eng quant) är ett slanguttryck för en s k kvantitativ analytiker som blev mycket populärt under första decenniet på 2000-talet då de första kvantarna på allvar började programmera datorer till att handla på världens börser; ett fenomen som kallas high frequency trading.

Enligt en engelsk rapport från 2014 är de mest populära programmen på de tekniska universiteten i England kvantrelaterade dvs att lära sig programmera kvantmodeller s k finansiell programmering.

Utövarna av detta yrke kallas ibland kvantar. Som kvant har man inte sällan en bråkdels procent på intäkterna av det de algoritmer man är ansvarig för hjälper till att dra in till banken eller uppdragsgivaren i fråga.

Så vad gör en kvant? En kvant ägnar dagarna åt programmering och att tweaka den kod som andra programmerat tidigare för att finna bästa avkastningen på den automatiserade handeln som kvantens arbetsgivare lagt ut ramarna för.

Se även hft, high frequency trading, kvantar, kvantitativ analytiker, finansiell ingenjör, financial engineering, finansiell programmering

Söktermer: definition av kvant, kvant uppslagsverk, betydelse kvant, vad betyder kvant, kvant exempel, kvant ekonomilexikon,annat ord for kvant, korsord kvant, kvant förklaring, exempel kvant